Mimo płaczacego nieba przyroda zaskakuje nas ferią barw, soczystością zieleni. Z wioskowych wojaży dotargałam do domku pęczek białego lilaka:)
Ale wiecie, co...albo ze mna coś nie tak, albo on nie pachnie tak intensywie jak kiedyś;/;/
Moje marcowe nasionka wreszcie zaczęły rosnąć intensywnie:) Przedstawiam mini hodowlę kuchenno-okienną:) Tadaaammm....
Bazylia& szczypiorek
Te pachną niesamowicie i tak samo smakują:)
A i plenerowe zdjęcie majowego ciasta-drożdżowe z rabarbarem:PP
Pychota:PP Powiększcie zdjecie i częstujcie się:)
Pozdrawiam zycząc udanego weekendu:)
asik
14 komentarzy:
Przyszedł maj a z majem deszcz, tym przyjemniej obejrzeć u Ciebie na zdjęciach maj o jakim się marzy. Kasztany i bzy jeszcze u nas nie zakwitły, a o nasionkach do wysiania dobrze,że przypomniałaś;-)
Ciasto wygląda tak apetycznie, że mam ochotę... polizać monitor ;)
Hodowla "samo zdrowie" jest również piękną ozdobą :)
Mój bez jeszcze się nie rozwinął,ale u mnie w lesie zawsze wszystko ma 2 tygodnie opóźnienia . Zioła ...samo pachnące zdrowie.
Kusicielko ,ciasto wygląda tak apetycznie...
Pozdrawiam cieplutko.
Poproszę kawałeczek, bo właśnie mam kawkę a do niej nic :(
Dalej laseczki róbcie ciasto:))))szybciutko i z czym tam amcie, nawet z jabłuszkami:)
I nie martwcie sie o zbędne kilogramy-od takich drożdżowców się nie tyje:P
buziaki na reszte dnia
też właśnie piekę ciasto z "rąbarbarem" ale u mnie na oknie tylko bałagan.zaraz biore sie do roboty:)
Bez piekny tez go lubie.
A fajowo ze posadzilas sobie nasionka masz teraz swoje ziolka super spawa.
Ciasto wyglada smakowicie.
Pozdrawiam Cie cieplutko.
Oj, dzisiaj za kawałek takiego ciasta, dałabym się zaszczelić...palce lizać
Asiu,narobiłas mi ochoty na to ciacho!Mam rabarbar w ogródku i ciągle nie mam czasu coś z niego zrobić!A tak bym zjadła takie ciasto!
Pozdrawiam serdecznie
Daj przepis na to cudowne ciacho!!!A ogródek masz wspaniały!!!!Tylko pozazdrościć:) Pozdrawiam Monia
Dziewczyny dziękuję:)))
Aagaa ciasto robi się szybko, tylko potem musi trochę odpoczać:)
Przyjeżdżajcie do mnie, napieczemy świeżutkiego, ciepłego, bo taki najlepszy:))
Monia-przepis stąd: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/drozdzowe_wypieki/placek_kruszonka/przepis.html
Polecam, bo naprawdę dobry i mi zakale drożdżowców-wychodzi:)))
Buziaki na niedzielę:*
O, ciasto z rabarbarem, jak u mamy!:))) Pychotka!:)))
bez śliczny, też bardzo lubię bez, konwalię i stokrotkę:) Wszystko to szczęśliwie kwitnie w maju, moim ulubionym miesiącu w roku:)
Bardzo ładny mini-ogródeczek ziołowy na parapecie:) Taka bazylia do pomidorków to super sprawa, pięknie się razem komponują!:)
Serdecznie pozdrawiam:)
Ziółka wspaniale zdobią wnętrze i nadają sielskości, o walorach kulinarnych nie wspomnę...
Mam bez w ogrodzie, ale na przekór wszystkiemu i wbrew mojej woli , posadzono go na samym końcu działki... Kolejny rok nie przesadziliśmy go w porę. Lepiej będzie posadzić nowy, bliżej domu...
Asiu Droga- powiększam zdjęcie i powiększam, ale placek nadal wirtualny (((:
SErdecznie pozdrawiam, miłego weekendu
Ciasta z chęcią bym skosztowała bo pysznie wyglada!
Miałam w planach robić kruche z rabarbarem ale niestety rabarbaru u mnie niet:( I zrobiłam babeczki:)- zapraszam:)!!
Ps. Bez biały rzeczywiście nie pachnie tak intensywnie jak kiedyś, zaryzykowałabym stwierdzenie,że wcale nie pachnie:(, natomiast fioletowy pachnie pięknie:)Pozdrawiam!!
Prześlij komentarz